Certezzas årliga evenemang, Säkerhetsdagen, närmar sig!

2019-09-13
Det känns oerhört spännande att slå upp portarna för den 23:e gången i ordningen! Tisdag den 3:e december tar vi ånyo Oscarsteatern i besittning med plats för 457 åskådare på parkett

Programmet är i vanlig ordning rätt gediget och jag tycker det speglar vår bredd och vårt djup, från kompetensen kring säkerhetsrelaterad juridik till vikten av kvalitativa slumptal och allt där emellan. Det måste helt enkelt hänga ihop.

År 2019 kanske var incidenternas år där nog 1177-fadäsen toppade listan. Vitsen är att lära sig av egna och andras misstag. Vi kommer att göra en hel akt där vi fokuserar på en handfull incidenter för att studera rotorsaken, efterspelet och inte minst lärdomarna att dra. Vi kommer att bjuda in gäster som har anknytningar till incidenterna men också låta flera av våra experter komma till tals och ge sin syn på incidenterna.

Det är lätt att tala om vikten av ett strukturerat säkerhetsarbete, men det är långt från självklart vad det innebär i praktiken i många organisationer. Inte sällan är ledningssystemet långt från ledningen vilket i sig är makalöst. Vem är ett ledningssystem till för om inte ledningen? Vi ger en inblick i hur en certifiering av ledningssystemet faktiskt kan göra skillnad och vad utmaningarna är, samtidigt som vi kan konstatera att certifieringen i sig inte är universallösningen på problemet.

Vi kommer också under dagen att bekanta oss med vårt färskaste kompetensområde, person- och personalsäkerhet.  En mycket efterlängtad pusselbit där vi nu tar ett rejält grepp om bland annat insiderproblematiken. Hur säkerställer vi att det är enbart personer med goda avsikter som har åtkomst till våra mest skyddsvärda tillgångar? Kanske är detta den enklaste vägen till era informationstillgångar samtidigt som det är svårast att bemästra. Det är sannerligen inte någon enkel fråga men ack så viktig.

I vanlig ordning kommer vi att låta flera kompetensområden att fritt få sväva ut inom sitt område. Vem minns inte vårt kryptogängs alla nördiga pass genom åren eller pentestgängets trollbundna presentationer. Klart att de ska få utrymme och skapa nya minnen som vi tillsammans kan dela.

Vi kommer också att dela erfarenheter från den nationella lösningen för säker digital kommunikation (SDK), vad vi bör tänka på när konsumentelektroniken lämnar finrummet och hur vi hela tiden håller oss ajour med ständigt skiftande hotbilder.

Programmet är ett rörligt mål in i det sista. Vi välkomnar alltid inspel. Tveka inte att dra ett mejl till thomas@certezza.net med tankar, idéer och synpunkter.

I Spegelsalen kommer det finnas tid att träffa och prata med flera av de tillverkare vi arbetar med. I utställningen kommer vi också att visa ett komplett LIS-verktyg baserat på Atlassians produkter Confluence och Jira. För den som vill och önskar fortsätter vi eftersnacket på S/S Stockholm med traditionsenligt julbord och efterföljande underhållning där vi gång efter annan överraskat med såväl gamla som nya talanger. Ni som såg Victoria Rönnefall förra året förstår vad jag menar.

På båten är det begränsat antal platser så skynda dig att anmäla dig. Först till kvarn gäller i vanlig ordning.

Anmälan och mer information kring programmet hittar du här