Välkommen till Certezza Säkerhetsdagen den 5 december

2017-09-27
Programmet för Säkerhetsdagen ligger nu ute på www.sakerhetsdagen.se

Vi känner oss stolta och nöjda att nu kunna presentera programmet  för Certezzas årliga evenemang, Säkerhetsdagen, den 21:a i ordningen. I år kryddar vi med såväl bredd som djup och låter alla våra åtta kompetensområden  blomma ut för fullt på scen. I vanlig ordning har vi bjudit in några spännande branschkollegor och tillsammans ska vi göra allt vi kan för att överträffa alla tidigare Säkerhetsdagar.

Givetvis går det inte att blunda för årets händelser såsom valet i USA, Transportstyrelsens bristande ledarskap, Polisens tolkning av säkerhetsskyddslagen, Ekobrottsmyndighetens och Åklagarmyndighetens ordkrig, och nu senast hanteringen av kryptonycklar till regeringen.se.
Vi tänker dock inte gotta oss i deras öden och äventyr utan snarare konstatera att allt fler regulatoriska krav pekar i en bestämd riktning, nämligen mot ett över tid fungerande informationssäkerhetsarbete. Konsekvensen av bristen på densamma blir allt tydligare.

Vi kommer också att göra utblickar i de elektroniska signaturernas underbara (?) värld, en inblick i hur underrättelsetjänsten förändrats över tid och slutligen det inte minst det spännande blocket om inspect och protect. Är de varandras motsats eller är de förenbara?

Delar av programmet är fortfarande öppet för att kunna lyfta in för dagen aktuella händelser. Vi kommer också att annonsera en liten överraskning som vi tror kommer att lyfta informationssäkerhetsarbetet på det allmänna och breda planet hos gemene man. Kanske svårast och viktigaste av allt.

Vi har flyttat från Vasateatern som vi växte ur rätt kvickt. Nu har vi flyttat in på Oscarsteatern tvärs över vägen. Hoppas att antalet platser (457) är tillräckligt. Det är som alltid först till kvarn som gäller. För den som vill och önskar fortsätter vi eftersnacket på S/S Stockholm med traditionsenligt julbord.

Anmälan och mer information finner du här

Varmt välkomna önskar Jonny och Thomas med kollegor.

PS! Vi undrar om Postnordspaketet vi glömde öppna på Vasateatern fortfarande står kvar där?