Välkommen till Certezza Säkerhetsdagen den 4 december

2018-09-26
Den 4 december är det åter dags för den årliga Säkerhetsdagen som denna gång hålls på Oscarsteatern i Stockholm.

Det känns oerhört spännande att slå upp portarna för den 22:a gången i ordningen. Tisdag den 4:e december tar vi ånyo Oscarsteatern i besittning med plats för 457 åskådare på parkett.

Årets program börjar ta form och vi har verkligen tagit fasta på HUR och VARFÖR. Dvs att inte tala i termer av ATT eller VAD, eller än mindre DÄRFÖR. Under dagen kommer vi att belysa den växande utmaningen med att allt mer skyddsvärd information passerar blåtand. Varför IoT för tankarna till filmen Tillbaka Till Framtiden och hur AI kommer att påverka informations- och IT-säkerhetsarbetet. Vi har även kryddat programmet med NIS och säkerhetsskydd som flera upplever som nästa våg efter GDPR. Är det verkligen så? Vilka berörs egentligen och kan organisationen beröras av båda?

Ett spännande fenomen som vi dyker lite djupare i är blockkedjor. De börjar få några år på nacken och helt klart är rättsläget oklart, det är heller inte klart vad den tekniska livslängden för en blockkedja faktiskt är. Oklart är det också hur Cloud Act kommer att påverka flytten till molnen. För den som har ett genomtänkt och strukturerat säkerhetsarbete kanske detta inte är någon större utmaning, men hur ska alla andra tänka? Dags att vända flyttlasset, eller kanske ta det till en annan aktör?

Säkerhetsdagen har genom åren haft en ganska bra spännvidd. Ibland har vi trendspanat för långt fram och kanske skjutit förbi målet. Ibland inte. Undrar hur det är med tajmingen för fenomenet Self Sovereign Identity? Vi vänder in och ut på det och tillsammans kan vi sedan sammanfatta vad vi ser. Vad som är långt ifrån framtid är alla gamla teknologier för inpassage som Mifare Classic och EM Marine som fortfarande är i klar majoritet. Dags att en gång för alla visa hur eländiga de faktiskt är.

I Spegelsalen kommer det finnas tid att träffa och prata med flera tillverkare som är där för din skull. För den som vill och önskar fortsätter vi eftersnacket på S/S Stockholm med traditionsenligt julbord och efterföljande underhållning med en rad talanger. På båten är det begränsat antal platser så skynda dig att anmäla dig. Först till kvarn gäller i vanlig ordning

Information och anmälan

Anmälan och mer information kring programmet hittar du här